VALENCIA met kids | 11x Uitjes

Een stedentrip niks voor kids? Dan ben je nog niet in Valencia met kids geweest! 2 bloggers van Reistipsmetkids waren met hun gezin in deze Spaanse stad op stedentrip. In deze blog delen ze hun tips voor een stedentrip Valencia met kinderen.

Waarom naar Valencia met het gezin? De ene blogger en haar zoon wilde graag naar Spanje én naar het strand. Ze zocht naar een stad met een goed klimaat, strand en een leuk centrum. In Barcelona was zij al geweest en Valencia stond al op mijn lijstje. Makkelijk gekozen dus! Alhoewel zij ook getwijfeld heeft over een citytrip naar Lissabon of Marrakech. Valencia is een wat rustigere stad dan het populaire Barcelona en wat makkelijker begaanbaar (zonder de 7 heuvels) dan Lissabon. Daarin werd het een stedentrip naar Valencia!

  • Zoek je naar evenementen, bijvoorbeeld de kerstmarkten in december? Op de website van Visit Valencia vind je die informatie in deze Uitagenda.

Valencia met kids verkennen

De sfeer in deze stad is relaxt en het klimaat is erg prettig. Ook zijn er leuke opties, zoals de stranden bij Valencia, kindvriendelijke musea en een mooie dierentuin. Daarom is Valencia ook voor een stedentrip met een peuter of dreumes een goed idee. Aan een dag of 3 heb je voldoende als het je echt gaat om een stedentrip. Ga je voor een vakantie, bijvoorbeeld in de mei- of herfstvakantie, dan kan je het bezoek natuurlijk combineren met het ontdekken van de omgeving en genieten van de zon.

Valencia is een prettige stad om te ontdekken. Voor gezinnen zijn er onder andere deze opties om gemakkelijk door de stad te reizen:

  • Veel van de stad zien, dan kan je eventueel gebruik maken van de Hop On Bus.

Al fietsend de stad verkennen kan ook. Bij verhuurder Bajabikes zijn er kinderfietsen en kinderzitjes te huur. Je kan fietsen huren of meegaan op een fietstour. Met onze huurfietsen fietsten we door het park naar het strand. Dit waren echt coole fietsen volgens mijn kids en vriendinnetjes, vooral mijn fiets. Om de beurt wilden ze dan ook bij mij ‘achterop’. Ik had namelijk, tot groot plezier van de kids, een aanhangfiets achter mijn fiets hangen! Ideaal om fietsend met kids de stad te ontdekken.

Valencia is een verrassende, zonnige en kidsproof stad!

Strand Valencia met kinderen

Er zijn maar liefst drie stranden in Valancia en dat is ideaal als je naar Valencia met kinderen gaat. Zo kan je na een ochtend in de stad bijkomen op het strand. De stranden zijn allemaal breed met palmbomen, parasolletjes en een gezellige boulevard. Doordat de zee langzaam afloopt, kunnen de kids er lekker ver in. Zijn ze het water even beu, dan zijn er ook nog speeltoestellen op het strand. Of ga net als mijn kids schelpen zoeken.

Het strand is prachtig breed met heerlijk zacht zand. Fijn hoor om in oktober nog even lekker te zwemmen. Het was buiten 28 graden en het water was niet veel koeler. Dit is toch hoe vakantie hoort te voelen!

Valencia met kids

Stedentrip Valencia met kids | Dit is er te doen

Turia park

De kids kunnen hun lol op in het Turiapark. Dit park is kilometers lang en loopt door heel de stad! Je kunt er wandelen tussen de sinaasappel- en palmbomen, spelen, skaten, fietsen, midgetgolven, sporten. En het is de perfecte plek om te picknicken!

Het Turiapark is een drooggelegde rivierbedding. Er zijn overal fietspaden en er wordt dan ook druk gefietst. Met de fiets moest ik af en toe flink sturen, omdat het allemaal niet helemaal recht loopt. Het mag dan een fietsstad zijn; het is geen Nederland.

Parc Gulliver

De leukste plek in het park voor kids is Parc Gulliver, dit is ook leuk voor peuters en kleuters. In dit park zijn allerlei glijbanen en andere opties om te spelen.

Op de supergrote reus kunnen ze klimmen, spelen en glijden. Neem wel een extra dikke broek of een handdoek mee als het warm is. Door de zon worden de glijbanen namelijk heet. En brandplekken van het glijden zijn niet fijn kan ik uit ervaring zeggen.

Torres de Serranos

Met oude gebouwen bekijken krijg je je kids misschien niet enthousiast. Maar vast wel als je het brengt als ‘hoge torens beklimmen’. Erg leuk is de Torres de Serranos, de oude stadpoort aan de rand van het Turiapark. Er zijn verschillende verdiepingen met echte kantelen. Goed voor het riddergevoel!

La Lonja

Je kunt ook de klokkentoren naast de kathedraal beklimmen, Torre de Miguelete. Dan moet het niet al te warm zijn, want er zijn meer dan 200 treden! Een ander oud gebouw is de zijdebeurs, La Lonja. Hier vind je (bijna) geen trappen, maar wel hele hoge muren en ramen.

Mercado Central
Mercado Central

Street-art

Dwalen door de smalle straatjes van El Carmen is als een speurtocht voor kids. In die wijk kunnen ze namelijk vrolijke street-art vinden. Een aantal kunstenaars pimpten de straten met vrolijk gekleurde afbeeldingen. Onze kids en vriendinnetjes telden enthousiast alle street-art mannetjes en Chinese meisjes.

L’Oceanografic

Zijn je kids gek op de onderwaterwereld? Ga dan naar het aquarium, L’Oceanografic. De kids vonden de tunnel met haaien en roggen het mooist. Maar ook de Belugas, kwallen, schildpadden en de dolfijnenshow vonden ze leuk. Verder waren de dolfijnenshow en de 4D film heel leuk. Daarnaast proberen ze je ook bewust te maken waarom we met zijn allen zuinig moeten zijn op onze zee. Ik waarschuw wel, die dolfijnenshow is totaal niet zoals in Harderwijk!

Stad van de Wetenschap

Het nieuwste deel van Valencia is Ciutat de les Arts i les Ciències. Hier staan de meest moderne gebouwen in allerlei vormen. Zo is het oogvormige gebouw een 3D bioscoop. Ook zit er een wetenschapsmuseum. Vanwege het lekkere weer gingen wij alleen naar L’Umbracle: grote bogen boven rijen palmbomen.

Shoppen in Valencia met kids

Zie je een winkel met een grote koe voor de deur? Ga er dan zeker even naar binnen. In de Ale-Hop vind je leuke cadeautjes, gadgets en zomerse accessoires. Ook de snoepwinkel Let’s Sweet is een aanrader. Vul een potje met snoep, kies een leuk etiket en je hebt een leuke, lekkere herinnering!

Bioparc Valencia

Het Bioparc Valencia is een dierenpark en is ingericht volgens het concept ‘zoo-immersion’. Dit betekent dat er wordt gestreefd naar het bieden van zorgvuldig nagebootste natuurlijke habitats, waarbij je de dieren, planten en landschappen heel dicht kunt benaderen. Het is een ontzettend mooie dierentuin, zonder de traditionele hokken gelukkig, en via Tripadvisor wordt het gerankt als een van de mooiste ter wereld!

Valencia met kids

De oude stad bezoeken

Ik vind het ook altijd tof om het oude centrum van een stad te verkennen. Dat is met een zes-jarige wel wat meer een uitdaging. Die van mijn is maar zeer beperkt geïnteresseerd in wandelen door een oud centrum. Toch gingen we het doen.

  • Online heb ik een kinderwandelroute gevonden door het centrum. Juan de muis leidde ons daarbij door de stad. In het begin werkte het zeker, maar later was de interesse wel redelijk weggezakt. Gelukkig zijn er in de stad ook ijsjes en snoepjes te krijgen. Dat helpt zeker!
  • In het oude centrum viel het me op hoeveel toeristen er eigenlijk in de stad waren. In Ruzafa zijn die veel minder aanwezig. Ik snap ook waarom, want het centrum is prachtig! Veel oude gebouwen met een bijzondere geschiedenis. De Mercat (markt) Central is ook prachtig. Mooier dan de mercat de Ruzafa, maar direct ook veel meer toeristen.
  • We wilden graag de oude kathedraal bezoeken, maar daar werd flinke entree gevraagd. Dat vind ik wel vreemd. Meestal zijn kerken gratis te bezoeken. Met een kind loop je er geen uur rond, dus die hebben we laten zitten.

Natuurpark Albufera

Natuurpark Albufera ligt in de omgeving van de stad. Dit is een van de belangrijkste waterrijke gebieden op het Iberisch schiereiland, met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Je kan meegaan met een boottocht van 30 minuten en zie dan een van de grootste meren van Spanje.

SH VALENCIA PALACE

Eten in Valencia met kinderen

In Valencia zijn er allerlei lekkere opties als het gaat om streetfood, markten en restaurants. Denk aan tapas, pintxos, paella, schepijs en natuurlijk ook churros. Een aantal tips hiervoor:

Verwen je kids (en jezelf natuurlijk) op al het lekkers wat Valencia te bieden heeft. Loop langs alle kraampjes in de mooie Mercado Central (vergeet niet omhoog te kijken in het midden!) en koop een lekkere lunch met smoothies voor in het park. Of fartons (deegstengels met choco of pudding)als snack.

De keukens van meeste restaurants gaan op zijn vroegst om 20.00 uur open. Later dan normaal eten dus. Vonden wij eigenlijk best fijn met dat warme weer! Ruzafa is de wijk om uit eten te gaan. Wij aten heerlijke tapas bij Ruzanuvol, Casa Vela en El Camerino.

Lukt het niet om net als de Spanjaarden laat te eten? Probeer dan ’s 100 Montaditos. Daar kan je kiezen uit 100 verschillende broodjes. Van hamburgers tot vis, maar ook ham, worst en kaas. Voor ieder wat wils dus! Op het terras is het best goed zitten, binnen vond ik het erg druk.

Valencia met kinderen
Stad van de wetenschap

Naar Valencia met kids | Praktisch

Valencia bereiken

Valencia is het makkelijkst te bereiken met het vliegtuig. Er zijn best veel vluchten te vinden via Low cost airlines. Via de app Cabify (vergelijkbaar met Uber) kan je een rit boeken vanaf het vliegveld. Dat kostte rond de 17 EURO en dat was wel zo makkelijk.

  • Zou je meer van de omgeving willen zien tijdens een vakantie, huur dan een auto via SunnyCars.

Valencia ligt in het zuiden van Spanje, wil je hierheen rijden? Lees dan onze tips voor tussenstops onderweg naar Spanje!

Familiehotel Valencia met kinderen

Wij zaten met z’n allen in een van de ruime penthouses van HQ Rooms Apartments San Vicente. Splinternieuw, 200 m2 groot en op loopafstand van het centrum, ideaal! Een appartement is handig met kids. Als je wilt kan je koken, hebben de kids de ruimte om te spelen en heb je aparte slaapkamers.

PRIMUS

Pakketreis citytrip Valencia

PRIMUS is een hotel met familiekamers en ligt tussen stad en strand, op loopafstand van het Turiapark. Er is een buitenbad.

Camping Valencia met kinderen

De Camping Paradis L’Orangeraie ligt in de provincie Valencia, een stuk ten noorden van de stad. Je kan hier zwemmen tussen de palmbomen met uitzicht op de Middellandse Zee. Er is een groot zwembad met een peuterbad, glijbanen, een bubbelbad en een waterspeeltuintje.

Camping Paradis L’Orangeraie

Kortom, deze stad heeft alles voor een kindvriendelijke stedentrip! Wat zijn jouw tips voor Valencia met kids? 

Lees ook: 
Tips voor de Costa del Sol
De omgeving van Alicante met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

Categorieën